6 Haziran 2012 Çarşamba

Kilo Almak İsteyenlere Tavsiyeler


Tecrübeli kilo alıcı tarafımı yaklaşık 4 ay önce bıraktım ve haliyele yağsız - tuzsuz - şekersiz yiyeceklerle hayatımı sürdürür oldum. Yiyemiyorsam yazamayacağım anlamına gelmez diyor ve kilo alamayan sıska, cılız, kerkenez insanlara yılların bana verdiği tecrübelere dayanarak iki çift laf etmek istiyorum şdfklşldkfaşlfkd. Şaka takılıyorum alınmıyorsunuz di mi?
Neyse. Hazırsak başlıyorum.
  1. Önce bir doktora görünmekte fayda var. Kan tahlili cart tahlili curt tahlili yapsınlar. Hormonlarınıza bir baksınlar. Zaten buralarda varsa bir bozukluk, kamyonla yeseniz yine kilo alamazmışsınız (doktorun yalancısyım).
  2. İstenilen kiloya pat diye ulaşılmaz. Kiloyu da çabuk alırsan, çabuk verirsin. "Ben mezuniyette takım elbise giyecem gerisi mühim değil" diyorsan bilemem tabi paşam.
  3. Şok diyetle kilo vermek ne kadar mantıksızsa "günde 3 öğün hamburger, 4 öğün pizza yerim bal gibi de kilo alırım" düşüncesi eşekliktir annem. Yapma. Kiloyu sağlıksız alma. Bu kadar yağa yüklenirsen her yerinde sivilce çıkar ki bu en iyi ihtimal. Kendini durduk yere hasta edersin. Bunun şekeri var tansiyonu var aman..
  4. Adam gibi kahvaltı edin. 4 poğaça 1 kutu kola size ancak göbek hediye eder. Sonra ağlamayın.
  5. Yemek ayırmayın. Kilo almak isteyen adamın böyle bir lüksü mü olur ayol?
  6. Öğün atlamayın. "Kahvaltıyı geçiştireyim, öğlen 2 porsiyon kebap yerim bir de üstüne künefe" demeyin. Bu iş böyle olmaz. Biz bu kiloları böyle almadık ;) (Biz kimsek artık..)
  7. Kilo vermek isteyenlerin yediklerini + pizzaları, hamburgerleri, kebapları yiyeceksiniz. Ama denklemin ilk kısmını hiç yapmıyorsunuz. Yani demem o ki sebze de yemek lazım. Yoğurt yemek lazım. Hababam kola olmaz arada bir süt içmek lazım. Kilo vermek isteyen nasıl light süt içiyorsa sen de normal sütün içine bir kaşık bal koy iç. Böyle söyleyince hep aynı şeyleri işitir gibi oluyorsun ama icraat var mı acaba? Lütfen..
  8. Spor şart. Kilo vermeye çalışanlardan daha farklı bir program izleneceği kesin. Bundan sonrasını çalıştırıcınızla konuşacaksınız.
  9. Protein tozlarına güvenen erkekler güvenmeye devam edebilirsiniz elbet lakin bir tek buraya bel bağlamayınız. Çeşitli yan etkileri mevcuttur ki bazısı epey rahatsız edici gibi. Mesela >> bu, Mesela >> şu. Yağ ve lifli gıda alımın azaltıldığında ise kabız yaptığı yine duyumlarım arasında. Aman dikkat bu işin lavmana kadar yolu var..
  10. Protein şart, vücudu diriltmek için daha da şart. Düşünün ki rejimde olan bir kişiye bile günde 2 yumurta (elbette yağsız) yemesi önerilirken kilo almaya çalışan insanın yumurta yemeden günü kapatması, yaptığı hataların en büyüğü olur. Hem sizde yağsız yeme şartı da yok Tabi yine de abartıp tereyağına bulamayın nimeti.
  11. Canınızın istemediği halde sırf kalorisi yüksek diye abur cubur yemeyin. Halihazırda yiyorsanız biraz azaltmaya bakın. Midenizi sapla samanla doldurmayın. İşe yarayacak olan yiyeceklere yer kalsın zavallıda.
  12. Kıtlıktan çıkmış gibi yemeyin. Tıkanırsınız. Zorla da ne kadar yiyeceksiniz? İstikrar şart. Hafta içi yediklerine dikkat edip haftasonu kendine küçük sürprizler hazırlayan kişilerin fazla kilolarından kurtulamadıklarını garanti ederim. Şimdi bunu kendinize uyarlayın. Ne diyorduk? İstikrar.
  13. Kilo almak uğruna yatgebere girişmeyin. Eğer alışıksanız diyecek bir şeyim yok ama belli bir yaştan sonra sıkıntı olabilir. 
  14. Meyve sevmiyorsanız zevk almaya bakın. Sos ve kuruyemişle kızgın kumlardan serin sulara atlayın. Sos: Çikolata sosu, bal, reçel, marmelat vs.. Kuruyemiş: Ceviz, badem, fındık, fıstık.. Örnek 1; Muzu ve portakalı dilimleyin, dilimlerin üstüne dilediğinizce bal dökün. Balın üzerine yine dilediğinizce ceviz ekleyin. Örnek 2; Muzları ve çilekleri dilimleyin. Üzerine çikolata sosu ya da eritilmiş çikolata koyun. Biraz da antep fıstığı ekleyin. Zifafa hazırsınız..
  15. Rejim yapanların keslikle uzak durması gereken patates, muz, mısır, havuç sizlerin belli ki tüketmesi gereken şeyler. E yiyin o zaman :/
Sürekli "çok zayıfım, kilo alamıyorum bıdı bıdı" diyenler bu yazıdan sorumlusunuz. Gözüm üzerinizde. Kilo alamazsanız adınızı FINDIK FISTIK YEMEĞİ BİLE BECEREMEYEN İNSAN'a çıkarırım. Bilesiniz şdsfksşldfkdsşl.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder